1. Printers
  2. 3d printer

Top 10 beste 3d printers van 2024

Laatst bijgewerkt: 23 apr. 2024

Klaar om de toekomst van 3d printing te verkennen? De 3d technologie heeft voor een golf aan innovatieve mogelijkheden geopend. Hoewel de technologie nog steeds relatief nieuw is, zijn de mogelijkheden met betrekking tot het printen van driedimensionale objecten oneindig. Of je nu 3d prototypes hebt, kleine kunstwerken in je woonkamer wilt hangen of een verzameling van gepersonaliseerde scènes wil maken, de 3d printer maakt het mogelijk. Maar met zoveel verschillende 3d printers op de markt, hoe kies je de juiste? Om je op weg te helpen, hebben we hier de 10 beste 3d printers opgesomd, gebaseerd op feedback van klanten. Laat ons beginnen!

De top 10 3d printers die als beste uit de verf gekomen zijn, kun je bij ons vergelijken verder naar beneden op deze pagina. Ontdek gedetailleerde recensies, gebruikersbeoordelingen en expertadviezen die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Vergelijk prijzen, functionaliteiten en de laatste updates om de beste optie voor jouw behoeften te vinden.

Top 10 3d printers

De fotografie branche is aan een spectaculaire ontwikkeling onderhevig. Foto’s maken kan steeds nauwkeuriger en voor elk type fotograaf is er wel weer een specifieke camera. Op FotograafReview.nl focussen wij ons echter niet alleen op camera’s. Alles komt aan bod: van drones tot 3D-printers, maar in deze top 10 gaat het over 3d printers. Uit de vergelijking van alle online reviews zijn tal van 3d printers naar voren gekomen, maar er kunnen er maar 10 de allerbeste zijn. Deze allerbeste 3d printers vind je hieronder. Waar wacht je nog op, lees hieronder de top 10!

1. Creality Ender-3 V2 Bundle 3D Printer

De Ender-3 V2 Bundle 3D Printer is een uitstekende keuze voor mensen die naar een betrouwbare, kostenefficiënte en eenvoudig te gebruiken 3D-printer zoeken. De Ender-3 V2 is ook voorzien van een verbeterd kabelmanagement met ingebouwde kabels, waardoor de kabels netjes zijn weggewerkt en geen gedoe meer veroorzaken tijdens het bedienen van de printer. Bovendien is de printer uitgerust met een grotere, meer krachtige ventilator die de printkop koel houdt en de stabiliteit van de prints verbetert. Samen met de verbeterde printkop, die een betere temperatuurregeling en meer stabiliteit biedt, maakt het de Ender-3 V2 geschikt voor een breed scala aan materiaalsoorten, waaronder PLA, ABS, PETG, TPU, Nylon en meer.

2. Anycubic Wash Cure Plus Resin Machine Roterend Platform 192x120x290mm

Het platform is voorzien van een roterende functie, waardoor het eenvoudig is om de prints vanuit verschillende hoeken te bekijken. De uitgeharde prints kunnen na het afdrukken eenvoudig worden geëxtraheerd met de ingebouwde hendel. De Anycubic Wash & Cure Plus is voorzien van een groot platform met afmetingen van 192x120x290mm. Deze afmetingen maken het mogelijk om grote modellen te drukken en tegelijkertijd de kwaliteit te verhogen. Het L-vormige ontwerp van de lichtstrip zorgt voor een homogene verdeling van het licht over het platform, waardoor de uitharding van de prints wordt verbeterd. De Anycubic Wash & Cure Plus Resin Machine Roterend Platform 192x120x290mm is een innovatieve 3D printer die geschikt is voor alle soorten Resin prints. Door de roterende functie, het L-vormige lichtstrip design en het grote platform is de printer uitermate geschikt voor professionals. De prints kunnen snel en eenvoudig worden uitgehard, geëxtraheerd en bekeken vanuit verschillende hoeken.

3. 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1, het Perfecte Instapmodel voor Beginners en Kinderen Hoge Precisie Upload

Het 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1 biedt een uitstekende prestatie-prijsverhouding. Het pakket bevat alles wat je nodig heb om te printen, van het 3D-printerframe tot de PLA filament. Het is ontworpen voor beginners en kinderen van 8 jaar en ouder, die hun eigen 3D creaties willen maken. Het pakket bevat ook een in hoge kwaliteit 3D-ontwerpsoftware, waarmee je eenvoudig je 3D modellen uploaden naar de 3D-printer. Met deze 3D-printer kun je een breed scala aan 3D creaties maken. Van kleine accessoires tot complete 3D-geprinte landschappen. Met behulp van de vele speciale functies zoals het temp-logging systeem, een automatische bed-leveling en de optionele dual extruder, kun je de meest indrukwekkende 3D-projecten maken. De 3D-printer is ook compatibel met alle hoge precisie 3D-printservices, zoals uploaden naar een online 3D-printplatform, waarmee je 3D-modellen kunt uploaden en afdrukken.

4. Bresser 3D Printer Raptor Groot Printformaat + Wifi Plug Play

De Bresser Raptor 3D printer is een krachtige printer met een zeer gebruiksvriendelijk ontwerp. Met zijn volledig geassembleerde afmetingen van slechts 250 mm x 250 mm x 300 mm past hij in elke ruimte. U kunt de printer rechtstreeks verbinden met uw apparaat en printen via WIFI. De printer heeft een hoge kwaliteit printsnelheid van maximaal 150 mm / s, waardoor uw projecten veel sneller worden voltooid. Het meegeleverde flexibele magnetische platform maakt het printproces effectiever. U kunt 3D-modellen naar de printer sturen met behulp van verschillende bestandsformaten inclusief STL, OBJ, AMF en GCODE. De Bresser Raptor 3D printer is de perfecte keuze voor beginners, waarmee u kunt genieten van een effectieve ervaring in 3D printen. De Bresser Raptor 3D printer is de perfecte keuze voor iedereen die graag 3D printen wil leren. Met zijn slimme printtechnologie en vooraf geïnstalleerde software wordt elke 3D-printervaring een stuk eenvoudiger. Met de gratis app kunnen gebruikers 3D-modellen naar de printer sturen, waardoor ze direct kunnen beginnen met printen. De printer heeft ook een automatische nivellering en correctie van het bed, waardoor het printen van objecten veel gemakkelijker wordt. Bovendien is de Bresser Raptor een energiezuinige printer, waardoor hij geen onnodige energie verbruikt terwijl hij print. U kunt de printer gebruiken voor korte printprojecten of prototypes, waardoor uw ideeën en ontwerpen sneller tot leven komen.

5. Creality 3D Ender-3 v2 3D printer

Je kunt met de Ender 3 V2 verschillende materialen printen, zoals PLA, ABS, TPU en vele andere. De printkop is geschikt voor een 24 volt aansturing wat zorgt voor een snellere verhitting van de extruder. Daarnaast is de Creality Ender 3 V2 uitgerust met een dubbele koeling, waardoor de printer zelfs bij zwaar printwerk stabiel blijft. Met de Creality Ender 3 V2 heb je een 3D-printer die professioneel presteert terwijl je nog steeds een betaalbaar pakket krijgt. De Ender 3 V2 heeft ook een buitengewone ontwerpoptie. De printer is voorzien van een dubbel Y-as systeem, waardoor de printkop nog nauwkeuriger kan bewegen. Hierdoor krijg je een hogere nauwkeurigheid en kwaliteit bij het printen. De printer heeft ook een unieke luchtfilter die het printwerk schoner en gemakkelijker maakt. De Creality Ender 3 V2 is uitgerust met een speciale stroomonderbreking, waardoor de printkop automatisch wordt uitgeschakeld als er stroomuitval is. Zo blijft je 3D-printer beschermd tegen schade.

6. 3D&Print® 3D-Printer Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket voor Beginners en Kinderen Incl. PLA Filament Mini

Met ons Easythreed Nano 3D-printersysteem kunt u op een eenvoudige en betaalbare manier uw eigen 3D-objecten ontwerpen en afdrukken. Het is een perfecte 3D-printer voor beginners en kinderen. Dankzij de eenvoudige bediening en de schitterende kleuren is het een uitstekende manier om creatief met 3D te zijn. De printer is voorzien van een veilige en gemakkelijke handmatige filamentvoorziening, waardoor je geen ingewikkelde software of kennis van computersoftware nodig hebt. Het is ook voorzien van een LCD-scherm en twee knoppen waarmee je de bediening kunt starten, stoppen of opnieuw instellen. Het Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket bevat alle benodigdheden die je nodig hebt om te beginnen met 3D-printen. Het bevat een Easythreed Nano 3D-printer, PLA-filament, een lader, een montagekit en een handleiding. De printer is voorzien van een stille motor die veilig en betrouwbaar drukt. Het gebruik van PLA-filament garandeert dat uw afdrukken milieuvriendelijk zijn. Het heeft ook een superieure kwaliteit en kleurbehoud, waardoor uw ontwerpen nog meer leven krijgen. Het Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket is een geweldige manier om spannende 3D-projecten te starten. U kunt meteen beginnen met het maken van verbazingwekkende 3D-objecten. U kunt uw eigen fantasie uitdagen en creatieve 3D-ontwerpen maken. Met dit 3.

7. Bresser 3D Printer REX Bouwvolume van 15x15x15 cm Incl. WIFI

Met de Bresser 3D Printer REX geniet u van optimaal gebruikersgemak en een hoge precisie. De printer is uitgerust met een geavanceerde printkop met 0,2 mm nauwkeurigheid, wat resulteert in hoge kwaliteitsafdrukken. Met een stille werking, zelfs bij lagere printtemperaturen, worden de printresultaten met de beste kwaliteit gerealiseerd. De printer is ook uitgerust met uitgebreide functies, waaronder automatisch filamentdetectie, automatisch printoppervlakbepaling en een flexibel printplatform dat gemakkelijk kan worden verwijderd en vervangen. Bovendien heeft de printer een unieke functie waarmee gebruikers hun prints kunnen volgen via de bijbehorende app. Dit maakt het mogelijk om een verbinding met de printer te maken en de printstatus te bewaken, zelfs vanaf afstand. De Bresser 3D Printer REX is een perfecte keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige 3D-printer. Het compacte, stille ontwerp en de vele functies maken deze 3D-printer ideaal voor thuisgebruik, maar ook voor professionele toepassingen. Met deze 3D-printer kunnen gebruikers op eenvoudige wijze 3D-modellen ontwerpen en afdrukken met een uitstekende afwerking. De geïntegreerde camera, de WIFI-connectiviteit en de cloudfunctie maken het 3D-printen nog gemakkelijker. Bovendien kunt u met de bijbehorende app uw printstatus op afstand bewaken. De printer heeft een bouwvolume van 15x15x15 cm en is daarom geschikt voor kleinere prints.

8. Creality Ender 3 3D Printer

De Creality 3D Ender-3 heeft een printvolume van 220 x 220 x 250 mm, wat betekent dat het hele grote 3D-objecten kan produceren. De printlagen van de Ender-3 kunnen kleiner worden afgesteld dan 0,1 mm. De printer is voorzien van een afneembaar warmtebed met magnetische sticker, waardoor het makkelijker is om het bed te reinigen. Verder heeft de Ender-3 een stil werkende extruder, waardoor het 3D-printen stiller verloopt. Daarnaast is de printer voorzien van een LED-scherm waarmee je de printer eenvoudig kunt bedienen. De Creality 3D Ender-3 is een veelzijdige 3D-printer, die geschikt is voor verschillende materialen zoals PLA, ABS, TPU, Wood, Carbon fiber en meer. Bovendien heeft de Ender-3 een snelheidsregeling met een maximale snelheid van 180 mm/s. Daarnaast is de printer voorzien van een ultrasonische sensor waarmee je de filamentstroom kunt detecteren en zo de 3D-printer kunt voeden met een constante stroom. De Creality 3D Ender-3 zorgt voor een uitstekende prestatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

9. Creality 3D Ender 3 Pro 3D Printer

De Creality 3D Ender 3 Pro 3D-printer heeft een grote bouwvolume van 220 x 220 x 250 mm en een bedresolutie van 0,1 mm. De printer is compatibel met alle filamentsoorten en is uitgerust met een geïntegreerde voeding. Bovendien is de printer voorzien van een voedingsadapter en een geïntegreerd LCD-scherm waarmee je de printer op afstand kunt bedienen. De Creality 3D Ender 3 Pro 3D-printer heeft een voortreffelijke printkwaliteit en een hoge betrouwbaarheid. De printer is eenvoudig te bedienen met behulp van een intuïtieve bedieningsknop. Bovendien heeft de Ender 3 Pro een krachtige extruder die snel en gemakkelijk kan worden aangepast aan uw individuele behoeften. De printer is bovendien uitgerust met een geavanceerd koelsysteem waardoor de printkwaliteit bij hoge temperaturen behouden blijft.

10. Creality Halot-one resin 3D printer

Deze 3D-printer is perfect voor kleine werkstukken, vooral als je nieuw bent in 3D-printen. Het is eenvoudig te bedienen met een kleuren LCD-scherm voor een intuïtieve bediening van de 3D-printer. Het is uitgerust met een dubbele UV-LED-lamp met een kracht van 400 mW om het bed snel te verwarmen en het resin goed te laten zetten. De printer is voorzien van een geïntegreerde luchtfilter waarmee je de lucht kunt reinigen terwijl je print. De printer is voorzien van een afzonderlijke tank voor het resin. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om een kleinere tank te gebruiken, waardoor er minder verspilling van het resin is en de gebruiker de 3D-printer gemakkelijker kan verplaatsen. De printer heeft een grote printgrootte van 11,8 x 7,9 x 19,7 cm bij een hoge resolutie van 0,05 mm. Het is uitgerust met een professionele autocalibratiefunctie, waarmee de gebruiker het printoppervlak kan aanpassen aan verschillende printmaterialen. De Creality Halot-One resin 3D-printer is een uitstekende keuze voor iedereen die net begint met 3D-printen met resin. Deze betaalbare, eenvoudig te bedienen 3D-printer is de perfecte partner voor het maken van kleine werkstukken met uitstekende printkwaliteit.

Veelgestelde vragen over 3d printers

Onze review is zeer betrouwbaar. Wij researchen immers alle reviews die er online te vinden zijn. De bevindingen werken we uit tot de top 10 beste 3d printers. Gebaseerd op de reviews zijn dit consequent de beste top 10 3d printers.

Heb je een 3d printer uitgezocht die jou bevalt? Fantastisch! Om de betreffende 3d printer te kopen ga je via onze site naar de top 10 beste 3d printers en dan klik je op het icoontje met: “Goedkoopste prijs”. Op die manier ga je naar een externe webshop die de beste deal heeft.

De beste 3d printer is de 3d printer die op basis van het gemiddelde van alle reviews als beste wordt beoordeeld. Dat is de nummer 1 in onze beste top 10 lijst.

Ons laatste woord over een 3d printer

Onze conclusie is dat er een aantal fantastische 3d printers zijn die je zou kunnen kopen. Ze zijn allemaal met technologie van topkwaliteit gemaakt en kunnen al het mogelijke uit een 3d printer halen. De opties gaan van quasi-economisch tot aan professioneel. Daarom is het een kwestie van je behoeften bepalen, je budgetonderzoek doen en kiezen tussen de 10 verschillende 3d printers. We adviseren je vooral om je behoeften te kennen en je budget af te stemmen op wat je onmogelijk kunt neerleggen. Gezien deze verscheidenheid is er zeker een 3d printer die aan je behoeften voldoet. Je kunt ook onze gespecialiseerde klantenservice consulteren als je meer advies wilt voor het kiezen van de juiste 3d printer. Ze zullen je helpen met eventuele twijfels die je hebt over de producten die we hebben gepresenteerd. We hopen dat jij een geweldige 3d printer kiest die perfect bij je past!

Waarop letten bij de aankoop van een 3d printer?

Reviews zijn naar onze mening relevant, zo niet het meest relevant om tot een weloverwogen beslissing te komen. Op deze manier krijg je namelijk een onafhankelijk beeld over welke 3d printer het allerbeste is. Specifieker zou je bovendien kunnen letten op de kwantiteit goede reviews een 3d printer heeft. Als een 3d printer veel reviews heeft is het oordeel betrouwbaarder uiteraard. Wanneer je de balans opmaakt tussen een hoge klantenscore en haalbare prijs, zit je goed. Dit geeft je een betrouwbare indicatie van de kwaliteit en tevredenheid van andere gebruikers. Je kunt hierdoor gefundeerde vergelijkingen maken tussen verschillende 3d printer, gebaseerd op echte gebruikerservaringen.

Disclaimer: Wij verkopen zelf geen 3d printer, echter vergelijken we de beste voor je na grondige research. Wij incasseren een kleine commissie als sitebezoekers via de icoon “Goedkoopste prijs” in de beste top 10 een 3d printer bestellen op de externe website. De resultaten van ons onderzoek zijn voor alle duidelijkheid onafhankelijk. Geen bedrijf betaalt ons voor promotie.

Inhoudsopgave

Auteur foto
Isabelle

Fotografe

Hoi! Ik ben Isabelle en ik houd me bezig met grafisch ontwerp en tekstjes schrijven voor de website. Voor grafisch ontwerp heb je zeker camera skills nodig en daarom vind ik het zo leuk om deel te zijn van het team. Ik leer namelijk ook nog steeds over goede producten die naar voren komen uit de test en in de top 10 te zien zijn. 

Gepubliceerd op: 14 nov. 2022

Jouw fotokunst met ons delen?

Wij horen graag van je via ons contactformulier. Hieronder kun je zien wat onze site bezoekers voor foto’s gemaakt hebben. Wij selecteren de foto’s die indruk op ons gemaakt hebben!